Nemecsek, Boka ve Pal Sokağı'nın öbür çocukları 1907 yılında Budapeşte'nin yoksul Jozsefvaros semtinden yola çıktılar. Bugün artık bütün dünyada tanınıyorlar. Bugüne kadar her yaştan milyonlarca insan onların dokunaklı hikayesini okudu; tıpkı Budapeşteli çocuklar gibi onlar da Boka'nın cesaretine hayran oldu, Nemecsek'in ürkek ama kararlı kahramanlığı karşısında gözyaşlarını tutamadı.
Şimdi artık Pal Sokağı Çocukları'nın Arsa'sında kocaman çok katlı evler var. Ama ne gam: Dünyanın bütün çocukları Pal Sokağı'ndandır!
Pek çok dile çevrilerek evrensel bir nitelik kazanan Pal Sokağı Çocukları kitabı, çocukların oyun alanı olarak seçtikleri boş arsayı bir türlü paylaşamamasını konu alıyor. İnsanı insan yapan cesaret, azim ve dostluk gibi değerlerin çocukların dünyasında ne kadar önemli olduğuna tanık olacağınız Pal Sokağı Çocukları kitabını okurken çocukluğunuza döneceksiniz.