Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz! Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz! Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz! Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz!

Dünyayı Değiştiren Gemi

WHATSAPP İLE SİPARİŞ VER
Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim

I. Dünya Savaşı başladığında Almanların Akdeniz'deki tek büyük savaş kruvazörü Goeben (daha sonra Yavuz), düşmanlarının müthiş beceriksizliğinin de yardımıyla, Fransız donanmasından ve Britanya Akdeniz Filosu'ndan kaçarak Çanakkale Boğazı'na varacaktı.

Gemiler Çanakkale'ye varınca, Almanlar Türk sancağı altında Karadeniz'e açıldı Rus kıyılarını topa tutarak Osmanlı imparatorluğu'nu savaşa sürükledi. O gün Karadeniz'de Ruslara saldıran bütün gemiler Osmanlı sancağı taşıyor olsa da, Yavuz'un çoğu sadece Almanca konuşan mürettebatı gemiden Goeben olarak bahsetmeyi sürdürüyordu.

Diğer gemi Midilli de daha Türk değildi, Alman mürettebatın dilinde de adı Breslau olarak geçiyordu. Bu iki görkemli gemi, Osmanlı Bahriye Nazırı'na İstanbul'da yapılan bir törenle I. Dünya Savaşı'nın başlamasından sadece iki hafta sonra resmen devredilmiş olsa da, Alman Deniz Kuvvetleri kayıtlarına göre ikisi de hala Almanların Akdeniz Filosu'nu oluşturuyordu. Alman, Fransız ve İngiliz kaynaklarında ilk kez kapsamlı araştırmalar yapan Dan van der Vat, Goeben'in Çanakkale Boğazı'na kaçışının tüm öyküsünü gözler önüne seriyor.

YazarDan Van Der Vat
Sayfa Sayısı303
Cilt DurumuCiltsiz
Son Basım Tarihi1.02.2013
Ebat13,5 X 21,5
ISBN-139786051066974
DilTürkçe
Basım Yılı1.02.2013
TESLİMAT
 
Ürünü sipariş verdiğiniz gün saat 18:00 ve öncesi ise siparişiniz aynı gün kargoya verilir.Ve ertesi gün teslim edilir.

Eğer kargoyu saat 18:00`den sonra verdiyseniz ürününüzün stoklarda olması durumunda ertesi gün kargolama yapılmaktadır.
 
Yükleniyor...